Intrebari frecvente

1Cât durează implementarea unui proiect, de obicei?
Perioada de implementare a unui proiect este specificată în fiecare ghid al solicitantului, pentru fiecare măsură. De regulă, ea variază de la 12 luni la maximum 36 de luni, pentru proiectele de o complexitate ridicată.
2Persoanele fizice pot obține fonduri nerambursabile europene sau guvernamentale?
Nu. Persoanele fizice nu pot obține finanțări nerambursabile, fie din fonduri nerambursabile europene, fie din fonduri nerambursabile guvernamentale. Trebuie ca entitatea să fie minimum PFA, II, IF, dar, de regulă, fondurile se accesează de către firme (SRL).
3Care este pretul unui proiect?
Pretul pentru serviciile de consultanță variază de la caz la caz, în funcție de complexitatea proiectului. De pildă, un proiect ce prevede construcție este mai complex față de unul care presupune doar achiziție de echipamente. Contactează-ne pentru o ofertă personalizată!
4Cât durează colaborarea dintre firmă și consultant?
De regulă, oferim sprijin pe toată durata proiectului, adică inclusiv pe etapele de implementare și monitorizare ale proiectului. Asta pentru că dorim să ne asigurăm că suntem alături de firma ta de fiecare dată când ai nevoie de noi. Așadar, oferim un parteneriat de durată.
5Ce se întâmplă dacă proiectul meu este respins?
Deocamdată, din fericire, nu am avut această situație, dar, dacă proiectul se respinge din motive imputabile consultantului, conform contractului de consultanță, avansul pentru serviciile de consultanță se restituie integral către tine. Pe scurt, nu pierzi niciun ban.
6Am o echipă de proiect incompletă. Pot primi membri din cadrul firmei de consultanță?
Da. Oferim sprijin cu membri în echipa de proiect, de la responsabili cu achizițiile, până la managerul de proiect. Necesarul de personal se stabilește pentru fiecare proiect în parte.