A fost publicat ghidul in varianta consolidata pentru masura 4.1.1 (fosta masura 3)! Se cunoaste si data aproximativa pentru lansare!

Start-Up Nation
Premierul Nicolae Ciuca: ‘Am decis continuarea StartUp Nation 2022 si HoReCa’!
17 February 2022
Start-Up Nation
STARTUP NATION 2022! Grila şi condiţiile de eligibilitate!
28 February 2022

In data de 18 februarie 2022 a fost publicata varianta consolidata de ghid (adica ghidul si anexele aferente).

Conform comunicatului din partea MIPE, preluat de fonduri-structurale.ro: ‘forma finală a acestuia va putea fi aprobata doar ulterior deciziei Comisiei Europene de aprobare a schemei de ajutor de stat, nefiind anticipate, insa, modificari de substanta. In aceste conditii, MIPE estimeaza ca va lansa apelul pe aceasta masura in data de 21 martie, iar perioada de depunere a dosarelor se va inchide in 25 martie‘.

Au fost aduse si cateva clarificari importante, astfel:

Platforma IMMRECOVER va selecta proiecte automat dupa urmatoarele criterii:

  • Punctul a (cifra de afaceri),
  • Punctul c (cod CAEN sold negativ al balantei comerciale),
  • Punctul e (cresterea productivitatii muncii in anul 3) din grila de evaluare pana la un punctaj de 55 puncte.

La punctaje egale se va aplica criteriul de departajare privind scaderea cifrei de afaceri la 31.12.2020 fata de 31.12.2019.

In a doua etapa de evaluare, in ordinea punctajului obtinut, dosarele vor fi ierarhizate in functie de criteriul verde (40% din punctaj) și caracterul inovativ (5% din punctaj).

Un proiect trebuie sa obtina 70 de puncte pentru a fi eligibil pentru finantare.

Conform Ghidului consolidat, vor putea contracta finanțare și firmele care au avut cifră de afaceri 0 lei în anul 2020.

A fost clarificata si modalitatea de evaluare a proiectelor cu privire la criteriul de mediu, respectiv in 15 zile de la semnarea Contractului de finantare, beneficiarul trebuie sa prezinte dovada ca a demarat solicitarea avizelor de mediu necesare in implementarea proiectului, in conditiile legilor in vigoare. Aceasta dovada poate fi: Dovada depunerii solicitarii avizelor, „Clasarea notificarii”, cand nu sunt necesare avize de mediu sau „Decizie initială”, ceea ce atesta faptul ca solicitantul a demarat procedura de obtinere a avizelor si documentatiei necesare in vederea implementarii proiectului.

 

Ramaneti alaturi de Fonduri Europene Sibiu pentru cele mai noi informatii din domeniul finantarilor nerambursabile! Abonati-va la notificari pe site-ul nostru, sau urmariti-ne pe Facebook, la adresa @FonduriEuropeneSibiuCASB.

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *