ACTUALIZARE – Relansare P.O.R. 2.2 – Programul pentru IMM-uri!

Start-Up Nation
ACTUALIZARE – Procedura Start-Up Nation 2018 – Varianta proiect!
23 octombrie 2018
Start-Up Nation
ACTUALIZARE – AU FOST PUBLICATE DOCUMENTE FINALE PENTRU START-UP NATION 2018!
4 decembrie 2018

Luna trecuta, va anuntam despre relansarea programului de finantare pentru IMM-uri, respectiv POR 2.2, apelul care face posibila finantarea proiectelor de investitii pentru IMM-uri. Articolul aici.

Suntem in masura sa va anuntam, conform ultimelor informatii disponibile, ca apelul va fi lansat cel mai probabil dupa data de 23 noiembrie 2018.

Ghidul in varianta consultativa a fost deja publicat. Se poarta discutii pentru coborirea pragului, de la 1 milion Euro, la 500.000 Euro, dar ramane de vazut in ce masura acestea se vor concretiza si se vor regasi in varianta finala de ghid.

Procentul de cofinantare din partea fondurilor nerambursabile ramane intre 70% si 90%.

In ceea ce priveste acordarea finantarii, se pare ca se va merge din nou pe varianta “primul venit, primul servit”, dar cel mai probabil, toate proiectele cu punctaj peste minim vor fi aprobate, avand in vedere ca este foarte probabil ca acest apel sa fie ultimul, pana in 2021.

Lista solicitantilor eligibili ramane aceeasi, respectiv IMM-uri care au cod CAEN eligibil pentru finantare si care au desfasurat activitate pe o perioada corespunzatoare cel putin unui an fiscal integral, au inregistrat cel putin profit din exploatare in anul fiscal anterior depunerii cererii de finantare, si un numar de salariati de cel putin 3 la finele exercitiului financiar anterior depunerii cererii de finantare;

Raman valabile mecanismele de plata cunoscute, respectiv: cererile de plata si / sau cererile de rambursare;

Sunt finantabile proiecte ce prevad investitii referitoare fie la crearea unei unitati de productie noi (constructie + dotare spatiu nou de productie), fie extinderea capacitatii unei unitati existente. Cu alte cuvinte, sfera cheltuielilor eligibile este una foarte vasta.

Pentru a consulta intreaga lista a conditiilor de finantare, a codurilor CAEN, a cheltuielilor eligibile, va rugam sa ne scrieti pe adresa consultanta@centruldeafacerisibiu.ro, sau sa ne contactati telefonic la 0269.234.006 sau 0747.477.127.

mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *