Actualizarea calendarului de masuri pentru finantare in MEDIUL RURAL

NOI OPORTUNITATI DE FINANTARE A INVESTITIILOR IN ZONA RURALA
14 May 2018
Fabricutele primesc pana la 450.000 lei pentru dezvoltare – bani nerambursabili de la stat!
9 July 2018

Ministerul Agriculturii a actualizat calendarul pentru masurile ce privesc mediul rural, prin Programul National de Dezvoltare Rurala. Prezentam, conform datelor furnizate, cele mai importante masuri pentru finantarea in mediul rural, din 2018:

 

Sub-Masura 4.1 “Investitii in exploatatii Agricole”

Perioada lansare estimata: Luna iulie, 2018

Prin aceasta masura este urmarita „imbunatatirea performantei economice a tuturor fermelor si facilitarea restructurarii si modernizarii fermelor, in special in vederea cresterii participarii si orientarii catre piata, cat si a diversificarii agricole”.

Valoarea sprijinului nerambursabil in acest caz este de maximum 50% din totalul cheltuielor eligibile. Sumele maxime ce se pot acorda variaza in functie de dimensiunea fermei dvs. Pentru calculul dimensiunii fermei dvs., va stam la dispozitie. Contactacti-ne folosind informatiile din partea de jos a paginii sau sectiunea „Contact” a site-ului, aici.

 

Sub-Masura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea / marketingul produselor agricole”

Perioada lansare estimata: Luna iunie, 2018

Masura urmareste imbunatatirea competitivitatii producatorilor primari printro mai buna integrare a acestora in lantul agroalimentar. Masura ajuta la: promovarea pe pietele locale, promovarea grupurilor de producatori si facilitarea diversificarii, infiintarii si dezvoltarii de intreprinderi mici si a crearii de noi locuri de munca.

Valoarea sprijinului nerambursabil in acest caz este de maximum 50% din totalul cheltuielor eligibile, pentru IMM-uri si grupuri de producatori sau cooperative si 40% pentru alte intreprinderi. Sumele maxime ce se pot acorda variaza in functie de dimensiunea solicitantului. Pentru calculul dimensiunii fermei dvs., va stam la dispozitie. Contactacti-ne folosind informatiile din partea de jos a paginii sau sectiunea „Contact” a site-ului, aici.

 

Sub-Masura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”

Perioada lansare estimata: Luna septembrie, 2018

Masura are ca scop: instalarea, pentru prima data, a tinerilor fermieri ca sefi sau manageri ai unei exploatatii agricole (ferma), dar si imbunatatirea managementului si cresterea competitivitatii sectorului agricol, dar si bunastarea animalelor. Tinerii fermieri rezidenti, cu domiciliul stabil in tara si un minim de cunostinte de baza, se vor putea instala ca sefi de exploatatie. Sunt incurajati atat tinerii fermieri, cat si familiile acestora, de a se stabili in mediul rural.

Valoarea sprijinului nerambursabil in acest caz se acorda pe o perioada de 5 ani pentru sectorul pomicol, respectiv 3 ani pentru restul sectoarelor. Sprijinul este acordat astfel: 50.000 Euro, pentru exploatatii intre 30.000 SO si 50.000 SO si 40.000 Euro pentru exploatatiile cuprinse intre 12.000 SO si 29.999 SO. Pentru calculul GRATUIT al SO-urilor fermei dvs., va stam cu placere la dispozitie. Contactacti-ne folosind informatiile din partea de jos a paginii sau sectiunea „Contact” a site-ului, aici.

 

Sub-Masura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”

Perioada lansare estimata: Luna septembrie, 2018

Masura are ca scop sprijinirea investitiilor pentru cresterea competitivitatii exploatatilor agricole, prin dotarea cu utilaje si echipamente performante.

Valoarea sprijinului nerambursabil in acest caz este de 15.000 Euro si se acorda in doua transe, dupa cum urmeaza: Prima transa de 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si diferenta de 25%, adica a doua transa, in termen de 3 ani de la primirea deciziei, sau 5 ani, daca este vorba de sectorul pomicol. Pentru verificarea eligibilitatii fermei dvs., va stam la dispozitie. Contactacti-ne folosind informatiile din partea de jos a paginii sau sectiunea „Contact” a site-ului, aici.

 

S.C. CENTRU DE AFACERI SIBIU S.R.L. asigiura verificarea GRATUITA a eligibilitatii proiectului dvs., pe fiecare dintre masurile de mai sus! Va stam la dispozitie cu informatiile necesare pentru a primi finantarea pe fiecare dintre aceste masuri, dar si cu servicii de consultanta complete si sprijin in implementarea si monitorizarea acestor proiecte! Va asteptam!

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile