Anchetă referitoare la înscrierile pe Măsura 3 – Granturi pentru Investiții Productive

Veşti bune pentru măsurile 1, 2 şi 3! Au fost identificate sursele de finanţare! Se face tot posibilul ca cei care au aplicat să primească finanţare! BONUS DE VESTE BUNĂ: A crescut ritmul de aprobare pe măsura 2!
19 January 2021
Noutăți despre Măsura 3 prin OUG 130 (OUG COVID). Plus: plățile de pe măsura 1 și 2!
26 February 2021

După ce înscrierile la Măsura 3 – Granturi pentru Investiții Productive, s-au încheiat pe data de 29.01.2021, primul lucru cu adevărat interesant a fost dat de numărul foarte, foarte mare de firme care s-au înscris în ultima săptămână, mai ales în ultimele două zile de depunere a proiectelor. Sesizări asupra corectitudinii procesului au fost realizate încă înainte de data de 29.01, un exemplu aici.

Ulterior, când lista proiectelor ce urmează să fie finanțate, a fost publicată, pe fiecare regiune de dezvoltare în parte, a fost oarecum șocant procentul ridicat de cofinanțare pe care fiecare firmă ce a urmat să primească finanțarea l-a avut (de pildă, pe regiunea Centru, procentele pentru cele peste 400 de firme admise inițial la finanțare a fost între 80% și 53%). Având în vedere că proiectele se compun din: grant + cofinanțarea firmelor + contribuția firmelor la cheltuielile neeligibile, o cofinanțare de 70%-80% ridică întrebarea “de ce este totuși nevoie de grant pentru o astfel de firmă?”

În fine, având în vedere toate aceste aspecte, este discutată inclusiv reluarea procesului de înscriere pentru Măsura 3, asta după ce Prim-Ministrul Cîțu a trimis corpul de control la minister. Rămâne de văzut care vor fi concluziile anchetei, și, mai ales, urmările acesteia.

Rămâneți alături de noi pentru cele mai noi informații verificate în domeniul finanțărilor nerambursabile.

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *