Anul 2019 – oportunitati pentru finantarea Microintreprinderilor si IMM-urilor

Sarbatori fericite si linistite alaturi de cei dragi!
21 decembrie 2018
#sîeu – Fonduri Europene Sibiu.ro si CENTRUL DE AFACERI SIBIU se alatura campaniei “Romania Vrea Autostrazi”!
15 martie 2019

Anul 2019 aduce posibile finantari, atat pentru microintreprinderi, cat si pentru IMM-uri. Este vorba despre noi apeluri atat pentru POR 2.1a – Microintreprinderi, cat si de POR 2.2 – IMM-uri. De altfel, pentru POR 2.2 – IMM-uri, ghidul actualizat in varianta consultativa a fost deja finantat.

Prin POR 2.1a – Microintreprinderi, acestea pot obtine o finantare de pana la 200.000 Euro, 90% nerambursabila. Microintreprinderile sunt entitati care au un numar mediu de salariati mai mic de 10 si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 milioane euro. Incadrarea datelor solicitantului in pragurile prevazute pentru microintreprindere se verifica dupa luarea in calcul a tuturor intreprinderilor partenere si/sau legate cu intreprinderea solicitanta.

Solicitantii care doresc sa obtina finantare prin acest program trebuie sa aiba capacitatea financiara de a asigura:
– contributia propie de minim 10% din valoarea eligibila a proiectului,
– finantarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului, unde este cazul si
– resursele financiare necesare implementarii optime a proiectului in conditiile rambursarii ulterioare a cheltuielilor eligibile din instrumente structurale.

Investitiile eligibile prin acest program includ:

– realizarea de lucrari de constructii/extindere/modernizare spatii prestare servicii;
– achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, etc;
– achizitionarea de instalatii/echipamente speciale pentru obtinerea unei economi de energie;
– active necorporale: brevete, licente, etc.

 

Prin Programul POR 2.2 – IMM-uri, se finanteaza intreprinderile mici si mijlocii (peste 10 angajati, pana la 249 angajati).

Investitiile eligibile sunt identice cu cele de la POR 2.1a, cele mai importante diferente intre cele doua masuri, din punct de vedere al finantarii, fiind cuantumul: prin POR 2.2 – IMM-uri, cofinantarea minima pentru un proiect este de 1.000.000 Euro, iar cea maxima de 5.000.000 Euro, cofinantare de maximum 70% din partea fondurilor nerambursabile.

 

S.C. CENTRU DE AFACERI SIBIU S.R.L. va ofera servicii de consultanta complete in accesarea acestui tip de finantari, precum si implementarea proiectelor pentru care ati obtinut finantarea. Pentru verificarea GRATUITA a eligibilitatii societatii dvs., va stam la dispozitie la rubrica “Contact“!

 

 

mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *