Consecința demisiei pripite a lui Ludovic Orban, din fruntea guvernului, pentru Măsurile 2 și 3!

Ordonanța 224 (Sprijin pentru HoReCa) a fost publicată în Monitorul Oficial. Când se lansează măsura? Ce pași mai trebuie parcurși?
6 January 2021
Veşti bune pentru măsurile 1, 2 şi 3! Au fost identificate sursele de finanţare! Se face tot posibilul ca cei care au aplicat să primească finanţare! BONUS DE VESTE BUNĂ: A crescut ritmul de aprobare pe măsura 2!
19 January 2021

În domeniul finanțărilor nerambursabile, ca în viață, orice acțiune are o consecință.

În cazul măsurilor de sprijin prin OUG 130 (“OUG COVID”), mai ales când vine vorba despre măsurile 2 și 3, consecința demisiei intempestive a fostului premier este aceea de întârziere din ce în ce mai mare în procesul de evaluare efectivă a proiectelorAsta în condițiile în care evaluarea proiectelor pe Măsura 3 va începe după data de 29 ianuarie 2021. Așadar, este posibil ca ritmul să fie încetinit și mai mult, pe măsură ce proiecte noi vor fi aprobate.

De pildă, așa cum anunțam aici, ritmul este unul nesatisfăcător pentru mulți antreprenori, deoarece se verifică doar “90 de cereri pe zi”. În condițiile în care ritmul acesta include doar Măsura 2, este de așteptat ca acesta să fie încetinit de îndată ce apar și noile proiecte depuse pe Măsura 3.

Adăugați la aceste lucruri și faptul că bugetul pe 2021 se depune în Parlament pe data de 4 februarie (!), și avem un tablou mai pesimist asupra eficienței acestor măsuri pentru relansarea economică a multor antreprenori.

Acum, din păcate, incertitudine, soluții la probleme create artificial, de o simplă acțiune, discutabil necugetată. Acum vedem consecințele. O perspectivă asupra soluțiilor este oferită și de către dl. Boloș, fost ministru al fondurilor europene, pentru startupcafe.ro.

În tot acest timp, multe firme, mai ales cele care au apelat la sprijin prin Măsura 2, se zbat între insolvență, faliment, creditori și furnizori. Iar politicienii pare în continuare că au înțeles puțin din mediul privat, din nevoile și doleanțele acestuia.

Să sperăm că, în ciuda “grelei moșteniri” pe care din păcate toate noile guvernări o invocă, se vor găsi totuși soluții reale și conectate cu mediul economic privat, astfel încât antreprenorii care au aplicat la aceste măsuri să își primească banii.

Rămâi alături de noi pentru cele mai noi informații în domeniul finanțărilor nerambursabile. Abonează-te la notificări sau urmărește-ne pe Facebook: @FonduriEuropeneSibiuCASB.

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *