Grupuri de Actiune Locala – Solutie pentru finantari in mediul RURAL!

Actualizare August 2019 – Apel 2.1a – microintreprinderi
13 August 2019
Oportunitati de finantare pentru IMM si ONG – 2019
20 August 2019

Poate ati auzit si in trecut vorbindu-se de GAL-uri. Sau poate ati vazut placi / bannere / panouri, in diverse localitati din mediul rural, cu “Grupul de Actiune Locala …..”, si v-ati intrebat ce reprezinta aceste GAL-uri.

GAL-urile sau Grupurile de Actiune Locala reprezinta o posibilitate REALA de finantare pentru ideea dvs. de proiect, in domeniul AGRICOL sau NEAGRICOL, in mediul RURAL si nu numai! Spunem asta, deoarece, dupa cum veti vedea, unele GAL-uri au incluse si unele orase in sfera lor de influenta!

 

DE CE SUNT IMPORTANTE GAL-URILE PENTRU PROIECTUL DVS.?

Asa dupa cum ati observat, daca urmariti domeniul finantarilor nerambursabile, anii 2018 si 2019 au fost ani in care sub-masurile 6.2 sau 6.4 (pana la 70.000 euro – 100% nerambuesabili, respectiv 200.000 euro – 70% nerambursabili), nu au fost lansate. Prin urmare, la nivel national, nu au existat posibilitati de finantare prea multe, pentru ideile de afaceri din mediul rural. Asadar, finantarea prin GAL a devenit o posibilitate reala de a pune in practica proiectul dvs.

 

GAL-urile au un teritoriu bine definit, si prezinta urmatoarele avantaje:

  • Pot lansa masuri, indiferent de calendarul national. Adica, desi la nivel national, sub-masuri ca 6.2 si 6.4 sunt inchise, GAL-urile pot lansa masuri corespondent cu ele, insa numai in sfera GAL-ului respectiv!
  • Competitia este mult mai scazuta! Cu alte cuvinte, depunerea unui proiect pe GAL inseamna ca sunteti in competitie NUMAI cu firmele care depun proiecte pe GAL-ul respectiv, nu la nivel national, ca in cazul 6.2 sau 6.4.
  • Transparenta! Fiecare GAL are site-ul propriu, site pe care este afisat calendarul de lansare al masurilor, ghidul pentru fiecare masura, s.a.m.d.
  • Activitati de informare! Fiecare GAL desfasoara periodic activitati de informare asupra masurilor pe care ofera finantare.

 

In judetul Sibiu, exista urmatoarele GAL-uri:

  • GAL Microregiunea Hartibaciu (Judet Sibiu),
  • GAL Tara Oltului (Judetele Sibiu si Valcea),
  • GAL Dealurile Tarnavelor (Judetele Sibiu si Mures),
  • GAL Marginimea Sibiului (Judetele Sibiu si Alba),
  • GAL Tara Secaselor (Judetele Sibiu si Alba),
  • GAL Podisul Mediasului (Judetele Sibiu si Mures).

Pentru informatii detaliate despre posibilitatile de finantare a ideii dvs. de proiect prin GAL, va asteptam la rubrica “Contact“.

CENTRUL DE AFACERI SIBIU SRL ofera servicii de consultanta complete tuturor firmelor care doresc sa acceseze fonduri nerambursabile, fie prin finantari guvernamentale, fie europene. Verificarea eligibilitatii firmei dvs. si grila de punctaj pentru ideea dvs. de proiect se realizeaza in mod GRATUIT! Va asteptam!

 

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile