Înscrierile pentru măsura de sprijin pentru HoReCa s-au încheiat. Plafonul de 2.5 mld. lei NU a fost depășit.

Au fost publicate grilele și criteriile finale pentru submăsurile de finanțare pe mediul rural
16 July 2021
A fost actualizat calendarul lansărilor măsurilor pentru mediul rural (prin PNDR)!
5 August 2021

După ce ieri, Ministerul Economiei anunțase depășirea plafonului de 2.5 mld. lei pentru cei peste 10.000 de solicitanți de sprijin pentru HoReCa, lucrurile au fost clarificate azi. În fapt, având în vedere suma maximă de 800.000 Euro pe care un beneficiar o poate solicita, plafonul de 2.5 mld. lei NU a fost, de fapt, depășit. Asta deși există firme care au depus proiecte cu pierderi de peste 10 mil. lei.

Conform regulilor în vigoare, și a procedurii din Monitorul Oficial, o societate comercială nu poate solicita mai mult de 800.000 Euro. Așadar, plafonul curent ar trebui, în fapt, să ajungă la firmele care au aplicat în intervalul în care măsura a fost deschisă.

Etapa imediat următoare este cea de semnare a contractelor, pe măsura verificării eligibilității documentelor depuse pentru fiecare aplicant.

 

Rămâneți alături de Fonduri Europene Sibiu pentru cele mai noi informații din domeniul finanțărilor nerambursabile! Abonați-vă la notificări pe site-ul nostru, sau urmăriți-ne pe Facebook, la adresa @FonduriEuropeneSibiuCASB.

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *