Măsura 1 “Microgranturi” se redeschide, banii din Măsura 2 “Granturi pentru Capital de Lucru” vor ajunge la beneficiari “în scurt timp”. Măsura 3: Lansare în decembrie 2020! PLUS: Noul “Start-Up Nation”!

euROpa
Ce grilă se aplică, până la urmă, pentru Măsura 3?
7 November 2020
A început etapa “CAE” de evaluare pe Măsurile 1 și 2 din OUG 130!
16 November 2020

Măsurile 1 și 2 – Microgranturi și Granturi pentru Capital de Lucru

Conform unei postări de ieri, de pe pagina de Facebook a MEEMA, Măsura 1 “microgranturi” ar urma să se redeschidă. Este vorba despre măsura prin care PFA, ONG sau firme mici pot obține suma fixă de 2.000 Euro. De asemenea, postarea MEEMA menționează că va fi modificat pragul de 5.000 Euro cifră de afaceri, acesta fiind unul dintre motivele pentru care banii pe această măsură nu au fost cheltuiți în întregime la primul apel.

Totodată, conform unor declarații ale d-lui Liviu Rogojinariu, secretar de stat în MEEMA, urmează să fie suplimentat bugetul pentru Măsura 2 “Granturi pentru Capital de Lucru”, cu suma de 500 milioane de euro, ceea ce ar permite accesarea acestor bani de către aproximativ 22.000 de firme.

Despre toate aceste lucruri, vă anunțasem încă din 29 octombrie. Mai multe detalii AICI!

=====

Măsura 3 – Granturi pentru Investiții Productive

Lansarea Măsurii 3, conform d-lui Rogojinariu, ar urma să fie făcută “la începutul lunii decembrie”, iar perioada de depunere ar urma să fie până la 31 martie, 2021.

=====

“Start-Up Nation 2020” DEVINE “Start Tech Innovation 2021”

Anul acesta, în ciuda unor posibile semnale de lansare, despre care am scris AICI, programul Start-Up Nation nu se va mai lansa. Conform aceluiași Liviu Rogojinariu, citat de fonduri-structurale.ro, Programul va fi lansat “cât mai repede”, la “începutul anului viitor”.

Nu este clar însă ce înseamnă aceste termene, nu există o dată certă avansată.

=====

Rămâneți alături de noi pentru cele mai noi informații în domeniul finanțărilor nerambursabile! Abonați-vă la notificările noastre PUSH, pentru a fi corect informat referitor la posibilitățile de finanțare ale proiectelor voastre!

=====

CENTRU DE AFACERI SIBIU S.R.L. oferă servicii complete de consultanță pentru accesarea fondurilor nerambursabile europene și/sau guvernamentale, prin programe precum Start Tech Innovation sau OUG 130!

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *