Schema de ajutor pentru HoReCa se va lansa în data de 29 iunie!

Procedura consultativă de sprijin pentru industria HoReCa a fost publicată pe site-ul Ministerului Economiei
27 May 2021
Astăzi a fost lansată oficial schema HoReCa!
29 June 2021

Conform anunțului oficial de ieri al Ministerului, schema pentru sprijinul industriei HoReCa, grav afectată de actuala pandemie, se va lansa în data de 29 iunie 2021, ora 10.00. Concret, formularul de înscriere va fi disponibil pe platforma granturi.imm.gov.ro.

Momentan, schema are un buget total de 500 milioane Euro, ce ar putea fi suplimentat în funcție de numărul solicitanților.

PRECIZARE IMPORTANTĂ! Schema NU funcționează pe principiul “primul venit, primul servit”, ci se va încerca sprijinirea tuturor aplicanților.

Schema va rămâne deschisă până în data de 12 iulie 2021, ora 20.00, cu posibilitate de prelungire.

Documentul în baza căruia se acordă finanțările este OUG 224/2020.

Beneficiarii eligibili sunt: hoteluri, restaurante, pensiuni, agenții de turism, dar și organizatorii de evenimente, care au avut pierderi în cifra de afaceri, în anul 2020, față de anul 2019.

Se acordă un sprijin de 20% din această pierdere.

Important de reținut că:

  • Sprijinul va fi pentru toți, adică dacă numărul de solicitanți va fi mai mare decât bugetul disponibil, sumele se împart proporțional;
  • Sunt eligibile și firmele în dificultate!
  • Documentația obligatorie include și un raport de expertiză contabilă, sau de audit, care certifică baza de calcul folosită în stabilirea valorii grantului.
  • Se pot acoperi toate cheltuielile care au legătură cu activitatea eligibilă desfășurată.

Pentru informații suplimentare, vă stăm cu plăcere la dispoziție! Datele noastre de contact le găsiți la rubrica “CONTACT” de pe siteul nostru.

 

Rămâneți alături de Fonduri Europene Sibiu pentru cele mai noi informații din domeniul finanțărilor nerambursabile! Abonați-vă la notificări pe site-ul nostru, sau urmăriți-ne pe Facebook, la adresa @FonduriEuropeneSibiuCASB.

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *