Schema ENERGIE: AFIR a publicat ghidul solicitantului și condițiile cu 8 zile înainte de lansarea programului.

A fost publicată procedura pentru programul Comerț 2023! Modificări majore față de apelul anterior.
30 October 2023
Ghidul oficial pentru microîntreprinderi și IMM în Regiunea Centru a fost publicat! Lansare în 15.12.2023
17 November 2023

AFIR a publicat condițiile de eligibilitate pentru schema de ENERGIE, prin care solicitanții eligibili pot primi finanțări de maximum 1.4 milioane de Euro pentru proiecte eligibile în domeniul producerii și stocării energiei din surse regenerabile.

Beneficiarii eligibili sunt:

  • Întreprinderile din sectorul agricol, adică microîntreprinderi, dar și întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv PFA, II, IF, dar și cooperativele agricole ori societățile cooperative agricole care dețin active fizice de producție și/ sau procesare produse agro alimentare), legal constituite și înregistrate la ONRC;
  • Întreprinderile din sectorul industriei alimentare, indiferent că sunt microîntreprinderi,IMMuri sau chiar întreprinderi mari , inclusiv PFA, II, IF), legal constituite și înregistrate la ONRC;

Programul va fi deschis în intervalul 9 noiembrie 2023, ora 08:00 – 23 noiembrie, ora 23.59.

De menționat că valoarea ajutorului de stat este 100% nerambursabilă și nu poate depăși 20 de milioane de euro pentru un beneficiar, astfel:

  • Pentru energie eoliană, finanțarea este de maxim 1.400.000 de euro/ MW pentru capacități instalate mai mici sau egale de 1 MW și de maxim 700.000 euro/ MW capacități instalate mai mari de 1 MW.
  • Pentru energia solară, valoarea sprijinului este de până la 1.000.000 euro/ MW  pentru capacități instalate mai mici sau egale de 1 MW și de maxim 500.000 euro/ MW pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Cererile de finanțare se depun pe siteul AFIR, aici.

Rămâneţi alături de Fonduri Europene Sibiu pentru ultimele informaţii verificate din domeniul finanţărilor nerambursabile! Abonaţi-vă la notificări pe site-ul nostru, sau urmăriţi-ne pe Facebook, la adresa @FonduriEuropeneSibiuCASB.

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile