Schimbarea schimbarii….noul (al catelea?!) ghid pentru masura 4.1.1. pentru firmele care au avut activitatea impactata de COVID-19

Start-Up Nation
STARTUP NATION 2022! Grila şi condiţiile de eligibilitate!
28 February 2022
Au fost publicate procedurile programelor Microindustrializare si Comert si Servicii de Piata pentru anul 2022!
30 March 2022

Conform fonduri-structurale.ro, MIPE a publicat ieri seară, la ora 22.00, o nouă (?!) variantă de ghid cu câteva modificari referitoare la ajutorul prin măsura 4.1.1 privind firmele care au avut activitatea impactată de COVID-19.

Principalele modificări fac referire la faptul că:

  1. Aplicanții în cadrul măsurii nu trebuie să își fi modificat „acționariatul în integralitate începând cu data de 10.09.2021”
  2. Criteriile de departajare pentru proiectele cu punctaje egale au fost modificate astfel că, la punctaje egale, departajarea se va face în funcţie de:
    1. Productivitatea muncii în anul 2019 – cifra de afaceri împărțită la numărul mediu de angajați (productivitate mai mare);
    2. Procentul de utilaje tehnologice din valoarea totală a grantului (procent mai mare);
    3. Locuri de muncă nou create în anul 3 de sustenabilitate (număr mai mare al locurilor de muncă);
    4. Data și ora depunerii proiectului.

Proiectul va rămâne în consultare publică 10 zile, după care MIPE intenţionează să revină cu detalii odată ce va primi decizia Comisiei Europene pentru noua schemă de ajutor de stat.

 

Rămâneţi alături de Fonduri Europene Sibiu pentru ultimele informaţii verificate din domeniul finanţărilor nerambursabile! Abonaţi-vă la notificări pe site-ul nostru, sau urmăriţi-ne pe Facebook, la adresa @FonduriEuropeneSibiuCASB.

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *