Se lansează Măsura 3 în această săptămână? Răspunsul Ministrului Economiei. UPDATE: Măsura este programată a se lansa în 3 DECEMBRIE 2020. PROCEDURA FINALĂ A FOST PUBLICATĂ AZI, 27.11.2020!

Start-Up Nation
Start-Up Nation 2020 NU se mai lansează. Ceea ce anticipam de ceva vreme, se adeverește acum!
19 noiembrie 2020
Salvarea industriei HoReCa? Schemă de 500 de milioane de Euro, disponibilă din 2021, pentru cei care mai “apucă”…
26 noiembrie 2020

UPDATE 2: 27.11.2020, ora 18.00 – Măsura va fi lansată pe data de 3 decembrie 2020. AICI sunt documentele necesare.

=====

UPDATE: Conform ultimelor declarații ale ministrului, programul ar urma să fie lansat pe data de 2 sau 3 decembrie.

 

Ministrul Economiei, dl. Virgil Popescu a declarat, luni seara, la Realitatea TV, că își dorește lansarea a două linii de finanțări în valoare totală de 650 milioane euro pentru firme, săptămâna aceasta. Mai precis, este vorba despre cele două programe: Măsura 3 – Granturi pentru investiții productive (GIP) și programul Electric-Up. Conform d-lui Virgil Popescu, citat de startupcafe.ro:

„Săptămâna aceasta îmi doresc să deschidem Măsura 3, de investiții, unde nu va mai fi primul venit-primul servit. Schema de investiții va fi deschisă probabil 90 de zile, pentru că acolo va trebui făcut un proiect, un studiu de fezabilitate și n-o să-i grăbim pe oameni. Și, pe măsură, lunar, vom evalua proiectele depuse și vom începe efectiv plățile după evaluare. Același principiu va fi pentru toate fondurile europene, toate fondurile bugetare pe care noi le vom derula prin Ministerul Economiei, fără interacțiune directă între antreprenor și minister, să eliminăm orice suspiciune”.  

Trebuie precizat însă, că declarațiile sale au venit în cadrul unei emisiuni din campania electorală.

Concret, la acest moment, azi, Ministerul Economiei nu a prezentat forma finală a procedurii de implementare pentru Măsura 3. Pentru acest lucru, este necesar un ordin de ministru, dar și publicarea procedurii în Monitorul Oficial. Totodată, conform reglementărilor în vigoare, este obligatoriu ca un anunț de lansare să fie publicat cu cel puțin 3 zile înainte.

De asemenea, este încă oarecum neclar ce grilă va fi utilizată în final. De exemplu, dl. Ministru Boloș declarase anterior că se va aplica grila aprobată prin OUG 130/2020, cu modificările și completările ulterioare. Această grilă o găsești AICI.

Rămâi alături de Fonduri Europene Sibiu, pentru cele mai noi informații verificate din domeniul finanțărilor nerambursabile. Abonează-te la notificări (clopoțelul roșu) pentru a nu rata nimic din ceea ce contează pentru afacerea ta!

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *