Start-Up Nation 2020 NU se mai lansează. Ceea ce anticipam de ceva vreme, se adeverește acum!

Ce se întâmplă cu OUG 130 după modificările adoptate ieri, 18.11.2020, în Guvern?
19 noiembrie 2020
Se lansează Măsura 3 în această săptămână? Răspunsul Ministrului Economiei. UPDATE: Măsura este programată a se lansa în 3 DECEMBRIE 2020. PROCEDURA FINALĂ A FOST PUBLICATĂ AZI, 27.11.2020!
24 noiembrie 2020
Start-Up Nation

Start-Up Nation

Ceea ce anticipam de câteva luni încoace (vezi știrile anterioare), se adeverește astăzi. Din nefericire, programul Start-Up Nation 2020, unul așteptat de către cei care doreau să înceapă o afacere, NU se mai lansează în acest an.

Așa după cum anticipam, MEEMA este la acest moment în plin proces de acordare a fondurilor prin OUG 130, cu modificările și completările ulterioare, adică așa-numita “OUG COVID”.

Din păcate, resursele MEEMA sunt totuși limitate, de aceea nu poate fi acordată atenție și acestui program, dat fiind numărul mare de aplicanți pe primele două măsuri. Pur și simplu, volumul de muncă necesar pentru evaluarea administrativă (CAE) și economico-financiară (ETF) face imposibilă o lansare în acest an.

Citat de startupcafe.ro, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus: „Da, avem în plan să începem Start-up, vorbim despre Star-Tech. Vorbim de companii care să foloseasca tehnologii noi. E greu să deschizi o companie în pandemie. Poate lumea s-a întrebat de ce nu dăm drumul la Start-up. Nu putem da bani unor companii care ar trebui să se dezvolte in mediu normal, nu în pandemie. După ce trece pandemia lansăm Start-up”.

Rămâne de văzut cum se va modifica acest program, la începutul anului viitor!

Rămâi alături de CENTRU DE AFACERI SIBIU S.R.L., pentru cele mai noi informații verificate din domeniul finanțărilor nerambursabile! Verificarea eligibilității ideii tale de proiect se realizează GRATUIT!

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *