StartUp Nation 2024: Înscriere pentru viitorii antreprenori în două etape (proiect)

StartUp Nation 2024 – Promisiune: buget de 400 mil. Euro, DEJA aprobat de Comisia Europeană
20 March 2024
Modificări la grila pentru programul ”Femeia Antreprenor 2024”
25 April 2024

Programul de finanțare pentru întreprinderi la început de drum, StartUp Nation, ediția 2024, se află în prezent în pregătire la MEAT – Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Conform startupcafe.ro, înscrierile se vor face la fel ca în anii precedenți, dar vor exista totuși diferențe.

De exemplu, înscrierea se va face în două etape, în prima etapă, programată să fie lansată în luna Mai 2024, cei dornici să acceseze fondurile se vor putea înscrie la cursuri de formare antreprenorială. Noutatea este că se pot înscrie inclusiv persoane fizice. De precizat că aceste cursuri trebuie să fie obligatoriu acreditate.

În etapa a doua, programată să se desfășoare în luna Septembrie 2024, se vor depune efectiv planurile de afaceri.

Finanțarea va putea urca până la maximum 250.000 lei, însă nu este clar la acest moment care este valoarea confinanțării ce se va solicita.

Actualul StartUp Nation (dacă nimic nu se va schimba), va semăna mai mult cu fostul program România StartUp Plus, program unde beneficiarii finali erau persoane fizice – viitori antreprenori care treceau prin cursuri de formare antreprenorială și profesională și care primeau asistență în realizarea planului de afaceri, iar la final, aplicau pentru finanțare cu acele planuri de afaceri, iar firmele lor înființate astfel făceau angajări, primind finanțare nerambursabilă.

Rămâne de văzut câte dintre aceste modificări propuse vor fi în fapt adoptate.

Startup Nation 2024 va fi finanțat cu 400 de milioane de euro, din cadrul programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027.

Rămâneţi alături de Fonduri Europene Sibiu pentru ultimele informaţii verificate din domeniul finanţărilor nerambursabile! Abonaţi-vă la notificări pe site-ul nostru, sau urmăriţi-ne pe Facebook, la adresa @FonduriEuropeneSibiuCASB.

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile