Sub-Masura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri, va fi lansata in Aprilie 2020!

Start-Up Nation
Cum va arata noul Start-Up Nation 2020?
31 January 2020
Start-Up Nation
Cum influenţează demiterea guvernului Programul Start-Up Nation 2020
6 February 2020

Conform informatiilor publicate pe site-ul www.afir.info, finalul lunii APRILIE aduce lansarea submasurii 6.1 “Instalarea Tinarului Fermier”. Bugetul acestei masuri este de 42.6 milioane Euro, de 4 ori mai mare in comparatie cu apelul din 2018.

Prin acest program, fermierii in varsta de pana la 45 de ani pot primi o suma maxima de 50.000 de Euro, pentru finantarea fermei lor.

ATENTIE! Sunt eligibili numai tinerii fermieri care depun o cerere de finantare intr-un interval de maximum 2 ani de la data preluarii unei exploatatii agricole. De asemenea, este important de precizat ca acestia trebuie sa detina competente si calificari profesionale in domeniul in care proiectul se va implementaTotodata, trebuie facuta dovada ca acestia (fermierii) se stabilesc pentru prima data intr-o exploatatie agricola, ca sefi ai acelei exploatatii.

De precizat ca instalarea la conducerea unei exploatatii poate fi realizata atat prin infiintarea unei ferme noi, cat si prin achizitia uneia existente. Dimensiunea acestei ferme trebuie sa fie cuprinsa intre 12.000 S.O. si 50.000 S.O. Calculul S.O. pentru ferma dvs. se realizeaza gratuit, de catre CENTRU DE AFACERI SIBIU S.R.L.! De exeplu, pentru o accesare pentru cultura de cereale (grau) sau porumb, este nevoie de o suprafata de cca. 20 hectare, avand in vedere S.O.-ul pentru acestea.

Se pot primi:

 • 40.000 Euro / proiect, daca exploatatia are intre 12.000 S.O. si 30.000 S.O.;
 • 50.000 Euro / proiect, daca exploatatia are intre 30.001 S.O. si 50.000 S.O.

Banii se acorda in doua transe, astfel:

 • Prima transa: 75% din bani, la semnarea contractului de finantare;
 • A doua transa: 25% din bani, dupa implementarea completa a planului de afaceri.

CENTRU DE AFACERI SIBIU S.R.L. ofera servicii complete de consultanta pentru pregatirea documentatiilor si implementarea proiectelor prin submasura “6.1 Instalarea tinerilor fermieri” si alte programe similare, cu finantare europeana sau guvernamentala! Va asteptam!

 

 

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

6 Comments

 1. Mihaela says:

  Bună ziua am si eu întrebare, dacă am 15.000 S.O livadă mă pot încadra la 40.000 euro.

 2. Beukamaria says:

  Bună seară am si ieu o antre dacă se poate transfera ezplotatia cu animale si pământ pe fiul meu iel aș vria să facă pe tineri fermier cu câte so poate să înceapă și de când poate

 3. Beukamaria says:

  Vărog sami dați un rezpunz se poate cu vaci și cu alte animale și ce trebuie să avem când se depune proiect pe anul 2021

 4. Rodica says:

  Bună ziua
  Ma intereseaza pentru fiica mea,pentru cultivarea legumele în câmp pentru 40000 de euro cat teren trebuie cultivat si ce se poate cultiva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *