Submăsura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri – Posibilă lansare în luna iunie

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Noile condiţii pentru Start-Up Nation 2020!
19 iunie 2020
Start - Up Nation
Pașii concreți pentru accesarea fondurilor prin programul START-UP NATION 2020!
2 iulie 2020

Conform ultimelor informaţii disponibile din partea MADR, luna iulie va aduce o nouă sesiune de depunere a proiectelor pentru Submăsura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri.

Prin această măsură, fiecare beneficiar poate accesa un sprijin de 50.000 de euro. Pentru acest an, bugetul submăsurii este de 43 de milioane de euro. Prezentăm mai jos condiţiile de accesare şi beneficiarii eligibili.

 

Măsura urmăreşte cîteva obiective importante, cum ar fi:

  • Creşterea numărului de tineri fermieri care încep pentru prima dată o activitate agricolă ca şefi/conducători de exploataţie, fiind încurajaţi să devină competitivi, să se asocieze, să participe la lanţurile alimentare integrate;
  • Îmbunătăţirea managementului, creşterea competitivităţii sectorului agricol şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor şi siguranţa la locul de muncă;
  • Crearea posibilităţii tinerilor fermieri rezidenţi, cu un minim de cunoştinţe de baza, în vederea instalării ca şefi / conducători ai exploataţiei agricole.
  • Încurajarea tinerilor şi a familiilor din mediul rural de a se stabili în mediul rural, ceea ce va crea un efect pozitiv asupra economiei naţionale în general.

 

Cine poate accesa această submăsură?

  • Tinerii fermieri în conformitate cu definiţia prevăzută la art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instalează ca unic şef al exploataţiei agricole;
  • Persoanele juridice în care un tânăr fermier în sensul art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013 care se instalează împreună cu alţi tineri fermieri şi care exercită un control efectiv pe termen lung în ceea ce priveşte deciziile referitoare la gestionare, beneficii şi riscuri financiare în cadrul exploataţiei respective.

 

CENTRU DE AFACERI SIBIU S.R.L. oferă servicii de consultanţă complete pentru pregătirea şi depunerea proiectelor pentru această submăsură! Verificarea eligibilităţii proiectului vostru se află GRATUIT! Vă aşteptăm!

mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *