Update – Start-Up Nation 2019 (?)

Start-Up Nation 2019 – ce se mai poate întâmpla?
22 October 2019
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Atenție la sursele de informare!
13 November 2019
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Incertitudinea în privința programului Start-Up Nation continuă, din nefericire pentru miile sau, dacă este să ne luăm după experiența anilor trecuți, zecile de mii de potențiale firme ce doresc să obțină, fiecare, până la 200.000 de lei, 100% pentru a demara sau a extinde propriile afaceri.

Site-ul startupcafe.ro a publicat ultimele informații referitoare la acest program, deși, încă totul este la nivel de discuții, așadar, încă nu se cunoaște nimic oficial.

Rămâneți pe site-ul nostru, www.fonduri-europene-sibiu.ro, și pe pagina noastră de Facebook, ”Fonduri Europene Sibiu”, pentru ultimele informații în acest sens.

Ceea ce știm este următorul lucruProgramul pentru anul 2019 nu poate fi lansat până ce nu există un nou guvern, deoarece guvernul demis NU poate legifera, conform Constituției, prin ordonanțe de urgență. Or, pentru lansarea noului program este nevoie de aprobarea unor credite de angajament, ce pot fi aprobate NUMAI prin ordonanță de urgență pentru rectificare bugetară.

La acest moment, semnalele sunt că accentul va fi pus pe inovare, tehnologii noi și performanță antreprenorială (n.a.: rămâne de văzut ), însă nu este exclus ca acest program să sufere modificări, inclusiv din punct de vedere al alocărilor financiare, dacă avem în vedere că, în luna septembrie, dl. Florin Cîțu, propus acum ca ministru al finanțelor în Guvernul Orban, declara, pentru Ziarul Financiar, că Start-Up Nation este ”o pierdere neînchipuită de bani, și ar trebui eliminat”, fiind însă, doar o opinie personală.

Vă vom informa, în continuare, de fiecare dată când informații noi apar în domeniul finanțărilor nerambursabile, atât europene, cât și guvernamentale.

 

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *