Vestea buna – va exista Start-Up Nation 2020! Inca nu avem conditiile, dar va exista! :)

Sursele GUVERNAMENTALE de finantare pentru intreprinderi existente si afaceri la inceput de drum
7 ianuarie 2020
Posibilă sursă de finanţare pentru FIRME EXISTENTE – PROGRAMUL DE MICROINDUSTRIALIZARE
17 ianuarie 2020

Imagine de Tumisu de la Pixabay

Asa dupa cum aratam aici, vom incepe acest an cu prezentarea fiecarui program de finantare disponibil, incepand cu celebrul Start-Up Nation, editia 2020!

Precizam, din nou, ca vom actualiza atat site-ul nostru, www.fonduri-europene-sibiu.ro, cat si pagina noastra de facebook, Fonduri Europene Sibiu, pe care va invitam sa o urmariti, daca nu ati facut-o deja, si sa o “share-uiti” mai departe, catre cunostintele sau prietenii dvs., interesati de astfel de finantari.

Asadar, conform informatiilor din ultimul apel de proiecte, societatile nou infiintate (teoretic, dupa 30.01.2017 – DAR ACEASTA DATA SE VA SCHIMBA, pentru simplul motiv ca, fiind in ianuarie 2020, o astfel de firma ar avea aproape 3 ani, deci nu mai este start-up), primeau pana la 200.000 lei, per proiect, pentru demararea unei afaceri.

Cu exceptia afacerilor de intermediere financiara, comert cu alcool, tutun, explozibili, aproape orice fel de afacere era finantata. Ca o posibila modificare, se va pune accent mai mult pe afacerile cu adevarat productive, fata de apelurile anterioare, intrucat scopul programului este acela de a crea locuri de munca si de a incuraja firmele nou infiintate sa achizitioneze echipamente, nu sa finanteze chirii.

Pentru antreprenorii “onesti”, acestea sunt vesti imbucuratoare, deoarece, in apelurile anterioare, unele firme “fentau”, sau, mai bine zis, au incercat sa “fenteze” (pentru ca, pana la urma, NU au mai primit finantare), transferand angajati de pe o firma existenta pe una “nou infiintata”, culmea, cu acelasi actionariat. Acesta este, de altfel, si unul dintre motivele pentru care a fost anulat apelul 2019, urmand ca noile conditii, din 2020, sa avantajeze cu adevarat antreprenorii dornici sa isi deschida o afacere!

De indata ce noile conditii vor fi disponibile, le vom publica atat pe site-ul nostru, cat si pe pagina noastra de Facebook! Va multumim pentru ca ne urmariti! 

La inceputul saptamanii viitoare, vom continua prezentarea surselor de finantare, cu programul de stimulare a exporturilor si cel de internationalizare!

mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *