Ce așteptăm de la 2021 în materie de fonduri europene și guvernamentale nerambursabile?

Salvarea industriei HoReCa? Schemă de 500 de milioane de Euro, disponibilă din 2021, pentru cei care mai “apucă”…
26 November 2020
euROpa
Se verifică “90 de cereri pe zi, la Măsura 2”. Din 29 ianuarie, verificările încep și pe Măsura 3!
5 January 2021

Revenim cu informații proaspete și verificate, în domeniul finanțărilor nerambursabile, așa după cum am promis mereu.

A fost o perioadă de relativă “liniște” din partea noastră, din cauza schimbărilor normale ce au avut loc în urma alegerilor, demisiei guvernului și schimbării ulterioare a componenței acestuia. Prin urmare, a fost necesară instalarea unui nou guvern pentru a vedea optica în ceea ce privește finanțările nerambursabile.

Este de așteptat ca anul 2021 să aducă schimbări importante în ceea ce privește finanțările nerambursabile, fie că acestea provin din fonduri europene sau guvernamentale.

Asta pentru că, pe de o parte, începe noua perioadă de alocare a finanțărilor nerambursabile, anume 2021 – 2027, iar apoi, a fost schimbată structura politică a ministerelor care gestionează aceste fonduri (majoritatea trecând la USRPLUS).

Prin urmare, la ce să ne așteptăm de la noul an, în materie de fonduri nerambursabile?

  1. Transparență sporită – ceea ce face mult, mult bine, mai ales în acest domeniu, caracterizat, de ani de zile, de opacitate. De pildă, un exemplu este dat de noul ministru, dl. Claudiu Năsui (USRPLUS), care a prezentat situația la zi a evaluării proiectelor pe măsurile 2 și 3 din OUG 130. Pe scurt, doar 17% dintre proiecte au fost deja evaluate. Detalii aici.
  2. Schimbări la unele programe – cum este StartUp Nation. Este de așteptat ca schimbările să fie anunțate din timp, pentru a putea fi pregătite proiectele așa cum trebuie, spre beneficiul firmelor de bună credință. Detalii aici.
  3. Continuarea ajutoarelor de minimis, cum sunt cele prin OUG 130, sprijin pentru HoReCa și alte asemenea măsuri, pentru redresarea sectoarelor economice afectate de pandemie;
  4. Lansări noi de programe pe finanțări nerambursabile europene, cum sunt măsurile pentru mediul rural (fostele măsuri 6.2, 6.4, instalarea tinerilor fermieri, și alte asemenea măsuri);
  5. Diaspora Start-Up, cu noi condiții, destinat exclusiv celor care doresc să revină în țară și să-și deschidă o afacere;

Referitor la toate aceste programe, precum și orice alte noi posibilități de finanțare, ne angajăm ca, în continuare, să te ținem la curent cu informațiile verificate care contează pentru tine și afacerea ta! Rămâi alături de echipa FONDURI EUROPENE SIBIU și în anul care urmează!

 

La mulți ani!

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *