Ce se întâmplă cu OUG 130 după modificările adoptate ieri, 18.11.2020, în Guvern?

euROpa
Plățile către beneficiarii Măsurilor 1 și 2 încep de la finalul acestei săptămâni!
17 November 2020
Start-Up Nation
Start-Up Nation 2020 NU se mai lansează. Ceea ce anticipam de ceva vreme, se adeverește acum!
19 November 2020

Ieri, în ședința de guvern, au fost adoptate câteva modificări la măsurile de finanțare prevăzute de OUG 130.

Precizăm că, în 10.11.2020, MFE lansare în dezbatere publică un proiect de OUG pentru modificarea OUG 130, adică a “Ordonanței COVID”. Conform acestui proiect de modificare, se permitea finanțarea întreprinderilor care aveau sub 5.000 Euro cifră de afaceri în 2019, dar se suplimenta totodată și bugetul pentru Măsura 2 “Granturi pentru Capital de Lucru”.

Prin vocea ministrului Virgil Popescu, MEEMA a transmis următoarele: “așa cum a fost în prima lectură”, săptămâna viitoare va fi lansată și Măsura 3, aferentă granturilor de investiții. Conform www.fonduri-structurale.ro, proiectul act normativ pentru modificarea OUG nr.130 viza amânarea aplicării prevederilor introduse prin Legea nr.220/2020, aprobată în Parlament, deci și a grilei de evaluare pentru măsura 3 instituită prin Lege)”.

Ca alte modificări, sunt eligbile pe Măsura 1 și întreprinderile individuale, dar și cele familiale (I.I., respectiv I.F.).

În ceea ce privește alocarea efectivă a banilor pentru proiectele declarate conforme, pe Măsura 2, se speră ca banii să fie virați până la finalul acestei luni.

Rămâi alături de CENTRUL DE AFACERI SIBIU S.R.L. pentru cele mai noi informații în domeniul finanțărilor nerambursabile!

Verificarea eligiblității proiectului tău se realizează GRATUIT!

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *