Fermierii primesc 6.2 miliarde Euro până în 2022! Iată propunerea de alocare a banilor!

Este POSIBIL ca înscrierea proiectelor pe Măsura 3 să fie reluată “de la 0” – Ministrul Economiei
20 March 2021
Finanțare de până la 50% pentru firme existente, prin HG 807!
1 April 2021

A fost finalizat programul pentru perioada de tranziție, prin care Ministerul Agriculturii va aloca bani europeni nerambursabili pentru intervalul 2021-2022. Suma totală care va fi alocată pentru sectorul agricol este de 6.2 mld. euro, din care 3 mld. euro reprezintă plăți directe.

La acest moment, se așteaptă acordul Comisiei Europene pentru acest buget, însă se pare că acest lucru este doar o formalitate la acest moment, conform precizărilor Ministrului Agriculturii.

Conform documentului, PNDR, adică Programul Național de Dezvoltare Rurală va primi 2.56 mld. euro, la care se adaugă 700 mil. euro din EURI, adică instrumentul de redresare economică la nivelul Uniunii Europene.

Pe măsuri, banii sunt propuși a fi alocați astfel:

  • Măsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole: 760 mil. euro, cu precizarea că valoarea maximă de proiect este de 1.5 mil. euro. ATENȚIE! Se vor modifica ușor și condițiide de eligibilitate! Prin urmare, este important să vedem noile condiții. Un exemplu de modificare este dat de vechimea solicitantului în ctivitatea respectivă. Totodată, se finanțează proiecte ce NU au primit finanțare în intervalul 2014-2020;
  • Măsura 4.1a – Investiții în exploatații pomicole: 120 mil. euro, atât pentru depozitare, cât și pentru procesare.
  • Instalarea tânărului fermier: 100 mil. euro, cu o valoare maximă de proiect de 70.000 euro, pentru proiecte cu până la 50.000 de S.O. (Standard Output). Important: pentru a calcula S.O. pentru exploatația dvs., vă rugăm să ne contactați, pe email sau telefonic.
  • Măsurile pentru zone cu constrângeri naturale: 660 mil. euro;
  • Măsura 4.2 – Procesarea și marketingul prouselor agricole: 140 mil. euro;
  • Măsura 6.3 – Dezvoltarea fermelor mici: 61 mil. euro;
  • Dezvoltarea fermelor în zonă montană: 26 mil. euro;
  • Cooperarea în lanțul de aprovizionare: 50 mil. euro;
  • GAL-uri: 123 mil. euro;

Anunțul este îmbucurător pentru fermierii care așteaptă lansarea acestor programe, însă este esențial să vedem condițiile specifice de eligibilitate pentru fiecare măsură în parte și mai ales, cum se modifică ele față de perioada 2014-2020!

 

Rămâneți alături de Fonduri Europene Sibiu, pentru cele mai noi informații în domeniul finanțărilor nerambursabile. Urmăriți-ne pe pagina noastră de Facebook (@FonduriEuropeneSibiuCASB) și pe site-ul nostru, unde vă puteți abona la notificări, pentru a fi la curent cu noutățile în domeniu.

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *