Veşti bune pentru măsurile 1, 2 şi 3! Au fost identificate sursele de finanţare! Se face tot posibilul ca cei care au aplicat să primească finanţare! BONUS DE VESTE BUNĂ: A crescut ritmul de aprobare pe măsura 2!

Consecința demisiei pripite a lui Ludovic Orban, din fruntea guvernului, pentru Măsurile 2 și 3!
13 January 2021
Anchetă referitoare la înscrierile pe Măsura 3 – Granturi pentru Investiții Productive
8 February 2021

Noul an vine cu două veşti bune în ceea ce priveşte măsurile 1, 2 şi 3 prevăzute prin OUG 130. Este vorba despre microgranturi (Măsura 1) granturile pentru capital de lucru (Măsura 2) şi granturile pentru investiţii productive (Măsura 3).

Conform fonduri-structurale.ro, a fost deblocat bugetul celor 3 măsuri de finanţare. Problema a apărut după suplimentare iniţială, făcută în luna octombrie, 2020. Pe scurt, lipseau 500 milioane euro pentru a fi îndeplinită promisiunea către antreprenori.

Din fericire, Comisia Europeană a agreat soluţiile propuse de cele două ministere, conduse de dl. Ghinea (MIPE) şi dl. Năsui (MEAME), aşadar, există deja premisele pentru ca majoritatea antreprenorilor care au aplicat pe aceste măsuri să primească finanţare.

Pasul următor este aprobarea acestui buget de către Parlament. Acest lucru ar trebui să se întâmple în săptămîna 20-26 ianuarie.

O a doua veste bună este sporirea considerabilă a ritmului de evaluare şi procesare a proiectelor depuse pe măsura 2! Ritmul, conform aceleiaţi surse, este de 845 de dosare pe zi. Creşterea este spectaculoasă, având în vedere că, la început de an, ritmul era de doar 90 de cereri pe zi. Aşadar, se fac eforturi susţinute pentru ajutorarea mediului de afaceri puternic afectat de COVID-19!

 

Rămâi alături de FONDURI EUROPENE SIBIU pentru cele mai noi informaţii în domeniul finanţărilor nerambursabile! Abonează-te la notificări (clopoţelul roşu), sau urmăreşte-ne pe Facebook, @FonduriEuropeneSibiuCASB.

 

 

QR Code
mm
Fonduri Europene Sibiu
Societate specializata in accesarea de fonduri europene si guvernamentale nerambursabile

1 Comment

  1. Muntean Razvan Vasile says:

    Buna seara,As dori sa fac o spălătorie auto self !cum as putea sa accesez fonduri europene! Va mulțumesc ,o seara buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *